Berriak

Getxo Kostako jarduerak: 2020ko udako ihesaldi onenak

Kategoriak:

Getxoko kostako jarduerak

Aurten oporrak ezberdinak izango dira Covid -19aren ondorioz. Beraz, agian gure aisialdiaz eta oporraldiaz modu alternatibo batean gozatu beharko dugu.

 

Zalantzarik gabe, krisi garai honetan, itsas turismoa 2020ko uda honetako jarduerarik seguruenetako bat da.

 

Polaris Nautika Eskolatik ideia batzuk eman nahi dizkizuegu udaberri-uda honetaz gozatzeko.

 

Hainbat esperientzia ditugu nabigazioaz gozatu ahal izateko, eta jarraian azalduko dizkizuegu.

 

Alde batetik, ontzia osorik erreserbatzeko aukera duzue, edozein ospakizun motatarako: urtebetetze bat, urteurren bat, despedida bat… Hori bai, kontuan hartu beharko dugu “deseskaladaren” zein fasetan gauden itsasontziaren edukiera zehazteko, bai eta bidezko tripulatzaileak jartzeko ere.

 

Itsasontzi osoaren erreserban,  jardueraren ibilbidea eta iraupena daukazuen denboraren araberakoa izango da. Horrela, hainbat esperientzia egin ahal izango ditugu: itsasontzia 2,5 ordutarako erreserbatuz gero Bilboko Abra deskubritu ahal izango dugu, edo Bizkaia Zubiaren azpitik igaro; 4 orduz, Bilboko itsasadarra Itsas Museoraino ezagutzeko edo itsaso zabalera iristeko denbora nahikoarekin, edo egun osoz (8 ordu), Gorlizera iritsi eta bertan bainua har dezakezue.

 

Gure info@polariseskola.eus helbide elektronikoaren bidez edo 619115225 telefonoan (WhatsApp) gurekin harremanetan jarri eta zuen plana kontatu besterik ez duzue egin beharko, eta bion artean planifikatuko dugu egun berezi hori.

 

Beste alde batetik, Getxo Kostako jarduerak ditugu. Aukera ona da nabigazioaren mundura hurbildu nahi dutenentzat, lehen harreman bat izan nahi dutenentzat eta, agian, bokazio berri bat aurkitzeko.

 

Esperientzia horiek oso prezio doitua eta egokia dute. Ez da beharrezkoa aldez aurretik erreserba egitea, baina beti hobe da erreserba egitea plaza ziurtatzeko. Baina Getxoko kirol-portuko Kapitaintzan aurkez zaitezke erreserba egin gabe.

 

Gure ontziak, Polaris Bat ontziak, 11 plaza ditu, baina abagune honetan kontuan hartu beharko da zein fasetan gauden “deseskaladan”, ontziak une bakoitzean duen edukiera jakiteko.

 

Nagusiki 3 aukera ditugu, baina beste batzuk ere badaude:

 

 

Ibilbidea belaontzian

 

2,5 orduko esperientzia da, eta jende berria ezagutu ahal izango duzu, edo zure familiarekin eta lagunekin ontziratu. Nahikoa denbora izango dugu Bilboko Abra ezagutzeko, ezagutzen ez baduzu, eta Getxoko kostaldea itsasotik ikusteko.

 

Prezioa: 45 € pertsonako

 

Belaontzi batetik eguzkia sartzen ikustea

 

Oraingo honetan, 20:00ak aldera irtengo gara eta 2,5 orduko nabigazioa egingo dugu.

Abrarantz nabigatuko dugu, ilunabarra ikusteko egoera pribilegiatua aurkitu arte.

 

Zalantzarik gabe, esperientzia honek ez zaitu hotz utziko.

 

Prezioa: 49 € pertsonako

 

 

Itsaslabarrak inguratzen

 

Esperientzia honek 4 orduko iraupena du, 10:00etatik 14: 00etara.

Denbora horretan Getxoko kostaldea itsasotik ikusi ahal izango dugu, belaz nabigatuz, edo, nahiago baduzu, Bilboko itsasadarra zeharkatu ahal izango dugu.

 

Prezioa: 60 € pertsonako

Informazio gehiago Getxo Turismon aurki dezakezu.

 

Ez izan zalantzarik gure egutegia kontsultatzeko eta erreserbatzeko.

Laster ikusiko zaitugu! Ederki pasatuko duzue!

 

 

 

Euskadin nabigatzera atera gaitezke?

Kategoriak:

Aupa Tripulazioa!

Bi hilabete baino gehiago igaro ondoren, Euskadin nabigatzera atera gaitezke. Joan den asteburu honetan, gutxi batzuk itsasontziak mugitzen hasi ginen, eta espero dugu pixkanaka jarduera handitzen joatea.

Duela egun batzuk Merkataritza Itsasketako Zuzendaritza Nagusiaren idazki bat agertu zen, ANENen bidez, eta horren arabera, 1. fasetik aurrera aisialdi-nautika jarduerara itzultzen zen. Euskadin 1. faseko lehen astea murriztaileagoa izan ondoren, apurka-apurka “askatasunak” areagotzen ari zaizkigu.

Galdera honako hau zen: atera gaitezke nabigatzera?

Atzo, maiatzak 18, Ertzaintzak egin zitezkeen jardueren eguneratzea argitaratu zuen, aisialdiko nabigazioa eta kirol-arrantza barne, muga jakin batzuekin. Hala ere, beti bezala, interpretaziorako tartearekin:

  • Aisialdi-nautika: gehieneko edukieraren % 50 gehienez (betiere segurtasun-distantzia mantentzen bada) eta jatorrizko portutik gehienez 12 miliara.
  • Kirol-arrantza: baimenduta dago. Kontua da “kirol-jardueratzat” hartzen denez, kirola egiteko ordutegietara mugatuko litzatekeela (06:00etatik 10:00etara eta 20:00etatik 23:00etara). Gure interpretazioa da, Ertzaintzaren idazkia irakurri ondoren ulertzen dugun bezala.

Zuen itsasontziarekin nabigatzen duzuenoi, gure gomendioa da berriro nabigatzea, baina muturreko erantzukizunez eta adituen aginduak errespetatuz.

Gure erabakia, Polaris Nautika Eskola gisa, segurtasun-protokolo bat ezartzea izan da, agintariek ezartzen eta gomendatzen dutena baino zorrotzagoa, enpresa gisa gure jarduera segurtasunez bermatu ahal izateko. Gure jarduera guztiak modu seguruan abiarazteko lanean jarraitzen dugu, gure tripulazioa osatzen duzuen bezero guztien segurtasuna bermatzeko baliabideak eta metodoak jarrita.

Itzuli gara!

Arrain-suqueta

Kategoriak:

Gaur “nire neure” itsas gastronomia saileko plater berri bat aurkeztuko dizuegu. Aldez aurretiko produkturen bat aprobetxatuko dugu itsas plater oso mediterraneo zaporetsu hau egiteko, arrain-suquet bat, ukitu kantauriar batekin.
Salda eta fumeta bera egitean gordetzen ditugun zapo-solomoak eta ganboiak aprobetxatuko ditugu.
Osagaiak:
Arrain-suquet hau egiteko, honako hauek beharko ditugu:
2 baratxuri hortz
1/2 tipula
5 tomate heldu
Zapoaren bizkar 1
Txirla gutxi batzuk
10 ganboi
1,250 kg Arabako patatak
Arrain-fumeta
Oliba-olioa
gatza

Arrain-suqueta prestatzea:
Lehenik eta behin, zuritu, xehatu eta urreztatu egiten ditugu baratxuri-aleak oliba olio pixka batekin.
Baratxuria frijitzen den bitartean, tipula txikitzen dugu, eta baratxuria urre-kolorekoa denean, tipula txikitua gehitzen dugu eta su baxuan uzten dugu, 10-15 minutuz karamelizatzen joan dadin. Tipula karamelizatzen den bitartean, tomateak birrinduko ditugu.
Behin 10-15 minutu igarota, tomate birrindua gehitu eta frijitzen utziko dugu.

Tomatea hozten ari den bitartean, patatak zuritu eta zatitzen ditugu. Behin frijitua prest, patatak gehitu, gatza egin eta saldaz estali. Su bizian jartzen dugu irakiten hasi arte, eta sua moteltzen dugu.

Txirlak uretan jartzen ditugu gatz ugarirekin.
Patatak zartagin batean egosten ari diren bitartean, ganboiak markatu, hozten utzi, zuritu eta gerorako gordeko ditugu.

Patatak 40 bat minutuz egosten utziko ditugu. Ia eginda daudenean, txirlak gehitzen ditugu, irekitzen joan daitezen. Ireki ondoren, sua itzali eta ganboiak eta gatza eginda izango duen zapo-bizkar zatitua gehitu.
Labean 10 bat minutuz gratinatu eta arrain suquet zaporetsu hau zerbitzatzeko prest dago… On egin!

Prestaketaren bideoaren esteka uzten dizuegu.
Proba egitera animatuko zaretela espero dugu…

Arrain-salda – Arrain-fumet “gorria”

Kategoriak:

Gure “nire neure” itsas gastronomia seriearekin jarraitzen dugu. Gaur arrain-salda bat aurkeztu nahi dizuegu, sarrerako konsome gisa balio diezagukeena, baina batez ere beste plater batzuen oinarria dena. Arrain-salda horri arrain-fumet “gorria” deitzen diogu. “Gorria”, tomateak eta piperrautsak ematen duten kolore bereizgarriaren ondorioz. Joan den astean ikusi genuen fideuá baten, laster ikusiko dugun arrain eta itsaski “suquet” baten edo arrain zopa baten oinarri izango da salda hau. Gure errezeta guztietan bezala, Kantauri itsasoaren ukitua ematen saiatzen gara eta zuen bertsioak ematea espero dugu.
Salda honetan osagai nagusia zapoa izango da. Horretarako, oso handia ez den zapo oso bat erosten dugu, eta alde batetik buru garbia eta arantza eta beste alde batetik, trontzoak, bereizita ematea eskatuko dugu. Horrela, trontzoak beste plater batzuetarako erabili ahal izango ditugu, hala nola suquet bat edo, besterik gabe, albardatu eta frijituta jan.

Osagaiak:
3 baratxuri-ale
Zapo txikiaren buru garbia eta arantza (2 kg gutxi gorabehera, zapoa osorik)
Itsas aingiraren 6 xerra
10 ganboi
Tipula 1
2 azenario
2 porru
4 tomate heldu
6 piperbeltz ale
Txakolin-ontzitxo bat
La Verako piperrauts gozoa
Oliba-olioaPrestaketa:
Lehenik eta behin, zuritu, xehatu eta urreztatu egiten ditugu baratxuri-aleak oliba olio pixka batekin.

Baratxuria frijitzen den bitartean, tipula txikituko dugu eta baratxuria urreztatu bezain laster, tipula txikitua gehituko dugu eta su baxuan utziko dugu 10-15 minutuz karamelizatzen joan dadin. Tipula karamelizatzen den bitartean, tomateak birrinduko ditugu.

Behin 10-15 minutu igarota, tomate birrindua, piperrauts aleak eta piperrauts koilaradatxo bat gehitu eta frijitzen utzi.
Tomatea hozten ari den bitartean, ganboien buruak bereizi, lapikoari gehitu eta apur bat zanpatzen ditugu. Ganboiak gorde egiten ditugu fideuá bati edo suquet bati egiteko edo, besterik gabe, plantxan jateko erabili ahal izango ditugu.
Barazkiak garbitu eta mozten ditugu. Barazkiak prest ditugunean, gehitu egiten ditugu.
Zapoaren burua eta arantza eta itsas aingiraren xerrak gehitzen ditugu. Gatz apur bat egin, baina gatza azkenean zuzenduko dugu.

Urez estaltzen dugu 2 litro eta erdirekin.
Su bizian jartzen dugu eta aparra kentzen goaz. Irakiten hasten denean, txakolin basotxo bat gehitzen diogu, eta su ertainean 25 bat minutuz irakiten uzten dugu.

 

15 minutuz atseden hartzen utzi, iragazi eta ontziratu. Berehala erabiliko ez duguna izoztu dezakegu hurrengo plateretarako.

Prestaketaren bideoaren esteka uzten dizuegu.
Espero dugu probatzera animatuko zaretela… On egin!

Gastronomía marinera: Fideuá

Itsas gastronomia: Fideuá

Kategoriak:

Asperduratik ihes egiteko berrogeialdiko eta konfinamenduko egun hauetan joera nagusiak ariketa fisikoko gaietarakoak eta gastronomiako gaietarakoak dira. Guk kasu honetan itsas gastronomiaren alde egingo dugu, eta gaur beti arrakasta izaten duen platera partekatu nahi dugu zuekin: Kantauri itsasoko ukitua duen “rossejat” erako fideua.

 

 

Osagaiak:

5 baratxuri-ale

2.kalibreko fideoak

Tipula erdi

Abrako jibioi bat edo gehiago, tamainaren arabera

Tomate saltsa

Arrain-salda

La Verako piperrauts gozoa

Azafraia

Oliba-olioa

Gatza

 

Aukeran:

 

Ganboiak edo otarrainxkak

Alioli suabea.

 

Prestakuntza:

Lehenik eta behin, baratxuri-aleak zurituko ditugu eta oliba olio pixka batekin frijituko ditugu, bi aldeetatik gorritzen joan daitezen.

 

Baratxuriak frijitzen ditugu

 

Jarraian, fideoak gehituko ditugu. Fideo-kopurua kazolaren tamainaren araberakoa da. Kazolaren gainazal osoa fideoz estaltzea gustatzen zaigu, 2 hatz baino apur bat gutxixeagoko lodieraz. Fideoek ez dute zertan bereziak izan fideua egiteko. Garrantzitsuena da 2. kalibrekoak izatea, hau da, tamaina ezin hobea izatea, fideo lodiegia gera ez dadin.

 

Gorritu egiten ditugu fideoak baratxuriekin

 

 

Fideoak kazolan ditugula eta su txikian, gorritu egiten ditugu fideoak. Etengabe mugitu behar ditugu modu uniformean gorritu daitezen eta erre ez daitezen. Pixkanaka ikusiko dugu gorritzen ari direla.

 

Itsas gastronomia: Fideuá “rossejats”. Fideoak gorritu direnean, hortik dator fideoen “rossejat” izena, baratxuri-aleak erreserbatu eta kenduko ditugu, ondoren xehatzeko eta, nahi badugu, alioli suabea egiteko erabiliko ditugunak.

 

Behin kazola fideorik gabe daukagunean (fideoak gorritzeko geratzen den gainerako olioarekin utz dezakegu), tipula erdia birrindu eta oliba olio txorrotada batekin gorritzen hasiko gara. Tipula gorritzen doan heinean, jibioi zatitua gehituko dugu, edo txikiak badira, osorik ere jar ditzakegu. Erdizka eginda daudenean, tomate saltsa gehituko dugu eta beste pixka batean frijitzen utziko dugu.

 

Sofritoa jibioiarekin edo txipiroiekin

 

Fideua –  Kantauriko ukitua duten fideoen “Rossejat”-a

 

 

Hasieran frijitzeko erabili ditugun baratxuri-ale pare bat, azafrai pixka bat eta piperrauts gozo pixka bat jartzen ditugu almeriz baten. Almerizaren eskuaz xehatzen dugu eta, masa pixka bat likidotzeko, bizpahiru koilarakada arrain salda gehituko ditugu.

 

Xehatuaren osagaiak

 

Kazolan gorritu ditugun fideoak gehituko ditugu eta mugitu egingo dugu. Ondoren, xehatua kazolari gehitu eta mugitu egingo dugu. Eta, azkenik, arrain-salda gehitzen dugu fideoak estali arte, baina ez erabat. Fideoa jartzen dugun salda kopuruaren arabera gehiago edo gutxiago lodituko da.

 

Itsas gastronomia: Fideuá laberako prest

 

Labea 220 ºC-tan aurreberotu eta kazola posizio baxuan sartuko dugu, baina hondoa ukitu gabe. 20 bat minutuz laberatzen utziko dugu (fideoek salda guztia xurgatu arte). Azkenik, kazola labetik atera eta fideo guztiak mugitzen ditugu zerbitzatu aurretik.

Gastronomía marinera: Fideuá

Platerera ateratzea

 

Platerera ateratzen dugu eta alioli suabe pixka bat erabil dezakegu.

 

Arrain-salda egiten dugunean (normalean 4-5 fideua egiteko) ganboiak erabiltzen ditugu, besteak beste. Egun horretan, ganboiak gordeko ditugu fideuarekin  zerbitzatzeko… baina errezeta hori beste egun baten egingo dugu gure itsas gastronomiaren barruan.

 

Hemen daukazue prestaketaren bideoaren esteka.

 

Prestatzera animatuko zaretela itxaroren dugu… on egin!

 

 

puesta de sol

Belaontzi batetik eguzkia sartzen ikusi

Kategoriak:

Ikus ezazu, Getxon, belaontzi batetik, eguzkia nola sartzen den

Gustatuko litzaizuke eguzkia nola sartzen den belaontzi baten kubiertatik ikustea?

Baldin horretaz zalantzarik ez baduzu, ezin duzu pasatzen utzi Polaris Bat ontziaren kubiertatik eguzkia nola sartzen den ikusteko aukera; dudarik gabe, esperientzia honek ez zaitu hotz utziko.

Ilunabarra beti izaten da momentu magikoa, berezia, eta batzuentzat, are, arrastiriak ukitu erromantikoa ere izango du.

Nolanahi ere, ezin dugu ukatu ilunsentia argi berezia azaltzen den une bitxia denik. Zerua kolore horiz, laranjaz, gorriz, magentaz eta urdinez janzten eta apaintzen da, eta kolore-dantza izugarri horrek ahazteko zaila den esperientzia paregabea eragiten digun.

Ordu horri, argazkigintzaren arloan, ‘urre-ordu’ edo ‘ordu laranja’ esaten diote. Eszena hori inguratzen duten argi eta koloreak sinestezinak dira. Argazkigintza gustuko baduzu, hau ere une egokia izango duzu argi naturalarekin argazki on batzuk egiteko. Ziur apartekoa dena emaitza.

Edo osterantzean, besterik gabe, gozatu ilunabarreko uneaz momentu horretan alboan izatea nahi duzun pertsonarekin: zure bikotekidearekin, zure lagunekin, zure familiarekin… Segur aski, une hori izango da zure oporren oroitzapenik politenetarikoa.

Nabigazioari buruzko ezagutzak badituzu edo, beste barik, nabigatzeko teknikak ezagutzeko interesa baduzu, une egokia izango da bela-nabigazioaren munduan sartzeko eta hasteko. Polaris Nautika Eskolan arlo hori jorratzen hasten laguntzen dizuegu.

Esperientzia hau Beneteau Oceanis 373 ontzian biziko dugu. Belaontzi honek 11 metroko luzera eta 12 lagunentzako edukiera du, patroia barne.

puesta de sol

Puesta de sol en cubierta

Getxoko Kirol Portutik irtengo gara, H pantalanetik, hau da, gure ontzia atrakatuta dagoen tokitik. Abrarantz nabigatuko dugu, harik eta toki berezi eta aproposa aurkitu arte, bertatik eguzkia sartzen ikusi eta gozatze aldera. Zeharkaldiak bi ordu eta erdi inguruko iraupena izango du, eta belaontzian bertan edari bat dastatzeko aukera ere izango dugu.

Ez duzu aukera eder hau alferrik galduko, ez?

Doan deskargatzeko aukera

Kategoriak:

Ekimen bikaina

Curt Ediciones SAk, besteak beste, “Skipper” eta “Neumáticasizeneko aldizkariak argitaratzen ditu. Oraingo honetan, une latz hauetan euren ekarpena egitea erabaki dute haieneditoreek, eta argitaratzen dituzten aldizkari guztiak euren webgunetik doan deskargatzeko aukera eskaintzen digute.

Guri gehien interesatzen zaiguna sektore nautikoa bada ere, Curt Ediciones SAk mota eta interes guztietako aldizkariak eskaintzen ditu, hala nola dekorazioa, turismoa, gastronomia

Aldizkariak doan deskarga ditzakezue https://curtediciones.com/# webgunearen bidez, eta horrela erraz eskura ditzakezue pdf formatuan.

Polaris Nautika Eskolako kideok guztiz desinteresatua den ekimen bikain hau txalotzen dugu, eta eskerrak ematen dizkiegu laguntza hauen bidez eta bakoitzak ahal duena emanez une latzhauek gainditzeko tresnak eskaintzen dizkiguten pertsona guztiei.

Gure tripulazioa: ezinbestekoa

Gure tripulazioari ere eskerrak eman nahi dizkiogu. Beti egoten baita zeruertzean gertatzen denguztiari adi-adi. Kasu honetan, eskerrak eman nahi dizkiogu Angel V. gure kapitainari, ekimeneder hau helarazteagatik eta denok elkarrekin partekatzeko aukera emateagatik. Mila esker Angel!

 

Eutsi goiari, gutxiago geratzen zaigu-eta! Nabigatzen ikusiko dugu laster elkar!

 

Contenido pack Navidad

AOP online ikastaroa doan

Kategoriak:

Aprobetxatu denbora koarentenan

Euskadin Covid-19 birusa ez zabaltzeko ezarri den konfinamendu kolektiboko bosgarren eguna bete dugu; birusak ia mila pertsona kutsatu ditu dagoeneko. Kutsatzeak saiheste aldera,15 eguneko koarentena dekretatu da, eta, ziurrenik, itxialdi horrek egun gehiago iraungo du. Egun horietan, jaiegunetan eta asteburuetan batik bat, aisialdiko aukera guztiak agortzen ditugu, aukera horiek, Alarma Egoerak ezartzen dituen murrizketak direlaeta, oso mugatuta baitaude.

Egun hauetan askotarikoak dira  originaltasunerakustaldiak: balkoietara kantatzera ateratzea, osasun-langileen omenez lapikoak zarataka jartzea edo txaloak jotzea, pasealdia ahalik eta gehien aprobetxatzea ogia erosteko edo maskota airea hartzera ateratzeko…, baina denbora luzea egin dakiguke.

AOP online ikastaroa doan


Polaris Nautika Eskolako kideok denbora libre horren zati bat ikasten aprobetxatzea proposatu nahi dizuegu (pixka bat ikasten, asko barik). Gure online ikasgelan sartzeko gonbidapena egiten dizuegu, erabat doan, Alarma Egoera honek irauten duen bitartean. Tresna honen bidez, aisialdiko ontzietako patroi-ikastaroan zehar nabigatu ahal izango duzue eta titulua eskuratzeko prestatzen hasi… Titulua laster lor dezazuela espero dugu

 

 

Eusko Jaurlaritzak deitzen dituen azterketetarako bereziki xedaturik dago ikastaro hau(Aisialdirako ontziak gobernatzeko titulazioak lortzeko 2020ko azterketen deialdiak).

 

Ikastaro honen bidez, gai bakoitzaren laburpen gisa egindako azalpen batzuen bitartez nabigatu ahal izango duzue, baita gai-zerrendaren edukia barneratu dugun baloratzeko test txiki baten bitartez ere.

Horretarako, OAP online doako ikastaroan sartzea eskatu behar diguzue, honako bidehauetako bat erabiliz:

Emailainfo@polariseskola.eus
WhatsApp zenbakia: 619115225
Web orrialdeahttps://polariseskola.eus/eu/kirol-nautikako-eskola/aurre-izen-emateak-titulazio-nautikoak/

 

Eutsi goiari, tripulatzaileok!

 

 

 

 

LASTEGIA KORAPILOA

Kategoriak:

Itsas korapilo nagusia

Lastegia korapiloa agian ezagunena izango da, eta esparru guztietan gehien erabiltzen dena. Itsas korapilo hau kirol nautikan erabili ohi da, eta zehazki bela nabigazioaren munduan.

Korapilo honek lazo finko edo estropu bat osatzen du sokaren muturretako batean.

Lastegia korapiloa mendeetan zehar erabili izan da, bere fidagarritasuna, indarra eta egonkortasuna direla eta. Lotzen den muturraren karga indarraren % 60 inguru atxikitzen duela uste da. Gainera, hainbat lanetarako erabil daiteke.

Itsas esparrutik kanpo, lastegia luzaroan erabili izan zen mendizaletasunaren munduan. Dena den, 2010az geroztik Mendizale Elkarteen Nazioarteko Batasunak ez erabiltzea gomendatzen du. Dirudienez, ikusi zuten soka lasaitzeko arriskua zegoela lan karga zeiharra bada edo tentsioa askatzen bada.

Askotariko erabilerak

Itsas esparrura itzulita, hona zertarako erabiltzen duten kirol ontzietako patroiek lastegia:

  • Estropu bat inprobisatzeko amarratze soka batean.
  • Belaontzi baten itsuta mugarriaren muturretako bat finkatzeko.
  • Soka bat poste edo barra batean finkatzeko.

Hala, belaontzi batean drizen muturretan topa dezakegu lastegia itsas korapiloa, belen eskota kirtenetan edo botaberaren aparailuan.

 

Gure ikastaroetara etorri zaretenok badakizue Polaris Nautika Eskolan garrantzia berezia ematen diogula itsas korapilo nagusiak behar bezala egiten ikasteari. Horrenbestez, ez ditugu errepikatuko korapilo hori egiteari buruzko tutorialak.

Aholkuak

Aholku pare bat eman nahi dizkizuegu:

  • Esaten da “ezkerreko” lastegia, hau da, txikota kanpotik duena, ez dela horren segurua; beraz, hori ekidingo dugu korapiloa berriz eginez.
  • Oso zurrunak ez diren soken kasuan, baliteke korapiloa lasaitzea ez bada lanean ari. Kasu honetan, korapiloa ondo segurtatzeko, segurtasunezko korapilo bat egin dezakegu barruko txikotan, labaintzea saihesteko.

 

 

 

Galdetu lasai gure ikastaro eta praktiken eskaintza eta programari buruz.

Informazio gehiago hemen: https://polariseskola.eus/eu/?page_id=5947

 

 

 

Hurrego JOP ikastaroa

Kategoriak:

JOP titulua eskuratzeko azaroaren ikastaroan izena emateko epea zabalik.

Matrikuletarako eskaintza berezia martxoaren 24.a arte.

Ekainan izango da azterketa, Portugaleten.

Eta ikastaroaren hasiera Apirilaren 15a.

Talde txikiak

Plaza murriztuak dira. Anima zaitez eta jar zaitez gurekin harremanetan.

Konpromezurik gabe deitu 619115225 telefonora edo info@polariseskola.eus

Espero zaitugu!

kirol-nautikako eskola

Titulazio nautikoak

Translate »

Ba jarraituak leku hau erabiliz erabilera onartzen duzu cookieetako eta gure pribatutasun-politika

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar